2017. január 20-án egy, a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító, Franciaországból Olaszországba tartó autóbusz súlyos balesetet szenvedett. Az autóbusz Verona közelében a védőkorlátnak, majd ezt követően egy felüljáró egy pillérének ütközött és kigyulladt.

A halálos áldozatokat is követelő balesetnek számos áldozatát kórházban kezelik, köztük egy fő jelenleg is mesterséges kómában életveszélyben van. Az autóbuszon utazó diákok és egyéb utasok közül többen könnyebb sérüléseket szenvedett, illetve volt, aki sérülések nélkül úszta meg a balesetet. A sérülteket jelenleg Verona környékén három különböző kórházban ápolják. Számos gyermek megmenekülése az iskola testneveléstanárának köszönhető, aki sérülései ellenére a lángok közül mentett ki számos tanulót. 

A Milánói Főkonzulátus konzuli tisztviselői, valamint a római magyar nagykövet és konzul is a helyszínen nyújtanak segítséget a magyar állampolgároknak, valamint a helyszínre tart a konzuli szolgálat két tapasztalt tisztviselője is.

Kérjük, hogy a balesetben érintettek hozzátartozói a Milánói Főkonzulátuson tájékozódjanak, az alábbi telefonszámon: 00-39/339-62-19-517. (Konzuli adatvédelmi és kegyeleti okokból a Főkonzulátus a balesettel kapcsolatban másnak tájékoztatást nem ad.)

Kérjük, hogy a sajtó képviselői továbbra is a KKM Sajtó Főosztályán tájékozódjanak.

A baleset áldozatainak segítséget nyújtani kívánók felajánlásaikkal az Országos Mentőszolgálatot keressék az alábbi elérhetőségen: +36 1 350 3737.