Hírek

Elegia per la Pace elnevezésű koncert az olasz képviselőházban

Február 22-én Kovács Ádám Zoltán nagykövet részt vett a Palazzo Montecitorio-ban a képviselőház elnöke, Lorenzo Fontana és alelnöke, Girogio Mulé által szervezett "Elegia per la Pace" című koncerten.

Tovább

A Szent Efrém Férfikar az Út a békéhez elnevezésű római koncertje

2024. február 9-én a római Sant’Andrea della Valle bazilikában került megrendezésre az Út a békéhez elnevezésű koncert a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott, Magyarország római nagykövetsége, a római Collegium Hungaricum és a Pápai Magyar Egyházi Intézet által rendezett hangverseny.

Tovább

Összefoglaló a Salis-ügy magyarországi előzményeiről, a lezárult nyomozás helyzetéről, bírósági vonatkozásairól

Az ügyészség három külföldi állampolgárral szemben emelt vádat, akik bűnszervezet tagjaként, tavaly februárban 9 embert támadtak és vertek meg Budapesten. Ugyanebben az ügyben 14 további külföldivel szemben nemzetközi elfogatóparancs került kiadásra. A vádirat szerint a három vádlott és a 14 társuk (ketten közülük, az olasz állampolgár Gabriele Marchesi és egy német állampolgár kiadatási őrizetben vannak, a többiek egyelőre szabadlábon) 2023. február 9. és 11. között öt utcai támadást hajtott végre Budapesten, amelyekben összesen 9 embernek okoztak sérülést. 

Tovább

Masterplast olaszországi üzemének átadója

November 28-án Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős külügyi államtitkár társaságában Kovács Ádám római magyar nagykövet is részt vett a Masterplast Olaszországban létesített új hőszigetelőanyag-gyártó üzemének ünnepélyes átadóján.

Tovább