Hírek

A máltai EU elnökségi félév értékelése Vallettában

Joseph Muscat miniszterelnök 2017. június 19-én munkamegbeszélést tartott az uniós misszióvezetőket tömörítő EUHoMS körben, melyen a Római Magyar Nagykövetség részéről Lakos Krisztina ideiglenes ügyvivő vett részt. A találkozó fő célja az volt, hogy a miniszterelnök értékelje a június végével lezáruló máltai EU elnökségi félévet, valamint tájékoztatást adjon kormányának terveiről.
Tovább

Altusz Kristóf helyettes államtitkár San Marinói-i látogatása

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. június 27-én megbeszélést folytatott Nicola Renzivel, San Marino külügyi, politikai és igazságügyi miniszterével, valamint Marco Podeschivel, az oktatásért, a kulturális és egyetemi ügyekért, a kutatásért, a tájékoztatásért, a sportért, valamint a technológiai innovációért és a közszolgáltatásokért felelős miniszterével.
Tovább

A nukleáris iparban történő együttműködés új vetületei

Olasz-magyar tapasztalatcsere és a nemzeti jó gyakorlatok kicserélése szándékával zajlott 2017. május 16-19. között Olaszországban az a konzultáció sorozat és telephely látogatás.
Tovább

A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál római nyitóeseménye

2017. május 22-én ünnepélyes keretek között adta át az olimpiai fáklyát és a békét, egyben a fesztivált szimbolizáló olívacserjét az olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke Giovanni Malagó Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének, aki a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szervezőbizottságának is elnöke. Az ünnepi eseményt a római Ara Pacisban tartották, ahol a római székhelyű Európai Olimpiai Bizottság vezetői mellett jelen voltak olasz sportvezetők, sportdiplomaták, sportújságírók.
Tovább