Tájékoztatjuk önöket, hogy a vallettai irodában az ügyfélfogadás 2020. június 20 – július 5 között szünetel. Kérjük, hogy a felmerülő sürgős ügyekkel a római magyar konzulátust keressék, illetőleg tájékozódjanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti telefonszámán +36 80 368 036.

Az a magyar állampolgár, aki ezen időszak alatt Máltán elveszíti úti okmányát, vagy ellopják tőle, vészhelyzeti úti okmányt (Emergency Travel Document) igényelhet a máltai útlevélhatóságtól. Ehhez először a máltai rendőrségnél kell felvetetni jegyzőkönyvet az eseményről, majd a máltai útlevélhatósághoz kell fordulni (Passport Office, Evans Building, Merchants Street, Valletta – telefon: +356 222 09100). A máltai útlevélhatóság a római magyar konzulátussal történő konzultáció után állítja ki a vészhelyzeti úti okmányt.

 

 

Magyarország Római Nagykövetségének Irodája, Valletta

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Máltán a konzuli iroda a +356 21244310-es telefonszámon, vagy a consulate.val@mfa.gov.hu és a ggyorivanyi@mfa.gov.hu email címeken érhető el. Ügyfélfogadás hétfőn és szerdán 10.00-14.00 óráig előzetes időpontfoglalás alapján. Az időpontfoglalás során kérjük a konzuli ügy megjelölését is.

Az iroda elérhetősége a következő:

Magyarország Római Nagykövetségének Irodája, Valletta

157 Archbishop Street, Valletta VLT1440

(Felhívjuk a figyelmet, hogy a Google térkép rosszul jelöli a helyet. Az iroda az Archbishop Street-nek a Lower Barrakka Garden felé eső oldalán található.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által üzemeltetett konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonal a +36 80 368 036. WhatsApp-on a +36 30 363 6111, Viber-en pedig a +36 30 363 6555 telefonszámok használhatók elsősorban szöveges üzenetek küldésére.

Máltai utazásuk előkészítéséhez a konzuli szolgálat honlapján találnak hasznos tanácsokat:

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?malta

A konzuli szolgálat honlapján található tájékoztatás arról is, hogy rendkívüli események bekövetkeztekor milyen konzuli védelemre van lehetőség, illetőleg milyen dokumentumok szükségesek az egyes konzuli szolgáltatások (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés stb.) igényléséhez. Javasoljuk, hogy külföldi utazása előtt regisztráljon a Konzuli Szolgálatnál, így szükség esetén könnyebben felvehető a kapcsolat Önnel és hozzátartozóival.

Egyszerűsített honosítással kapcsolatos eljárás kezdeményezése előtt javasoljuk, hogy tájékozódjon az Egyszerűsített Honosítási Eljárás Honlapján:

http://www.allampolgarsag.gov.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=27

 

Amennyiben orvosi ellátásra szorulna, figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatóját:

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya

 

A konzuli költségekről az alábbi oldalon tájékozódhat:

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/download/3/c7/52000/2019nemszomszedoseuropaiorszagok.pdf

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy Máltán a konzuli díjak 2019. október 1-től kizárólag banki átutalással, vagy a bankszámlára történő banki befizetéssel fizethetők.

A bankszámla adatai a következők:

Office Emb. of Hungary in Rome

Bic: VALLMTMT

IBAN: MT26 VALL 2201 3000 0000 4002 6006 310