Hatalmas sikerrel zárult az a turisztikai- és borpromóciós esemény, amelyre a Collegium Hungaricum székhelyén, a Falconieri Palotában került sor március 29-én. A két kiállító ország, Magyarország és Horvátország mellett az AIS Lazio Sommelier Szövetség által Olaszország Lazio tartománya is bemutatkozott, ahonnan női bortermelők érkeztek. A három országból összesen 16 borász mutatta be pincészetenként két-két borát.

A rendezvény ún. sétáló kóstoló keretében került megvalósításra, de a programok között szerepelt a válogatott szakértői közönség számára szervezett, egy magyar és egy horvát, nemzetközileg is elismert sommelier által vezetett mesterkurzus is.

 

  

A közel 200 résztvevőt fogadó rendezvényen magyar részről a Juliet Victor birtok, a Patricius Borház, a Tűzkő Borbirtok, továbbá Dúzsi Tamás, Bock Valér, illetve Konyári Dániel borászok voltak jelen és állították ki jellegzetes boraikat.  A borkereskedőkön túl éttermi és szállodai beszerzők, beszállítók, sommelierek, borbloggerek, bor- és gasztronómiai újságok szerkesztői, influenszerek, turisztikai cégek és mezőgazdasági szervezetek képviseltették magukat az eseményen.

 

 

Tovább a képgalériára: https://roma.mfa.gov.hu/gallery/album/oriasi-sikert-arattak-a-magyar-borok-romaban