2022. március 26-án Kovács Ádám nagykövet előadást tartott egy olasz partnerek által szervezett olasz-magyar kulturális, egyházi és gazdasági fórumon Torinóban. A rendezvény célja az Olaszország és Magyarország közötti kulturális és gazdasági kapcsolatok előmozdítása volt.

Somorjai Ádám pannonhalmi bencés szerzetes Magyarország és Olaszország kulturális és történelmi kapcsolatáról tartott rövid előadást. Németh Norbert rektor és olaszországi magyar főlelkész az ezeréves magyar keresztény múlt perspektívájából mutatta be a keresztény Európa reményét és jövőjét.

A program keretében Kovács Ádám nagykövet és Jávor Mátyás külgazdasági attasé egyeztetéseket folytattak az eseményre meghívott autóipari beszállítókkal, amelyek közül többen a németországi BMW beszállítói, és amelyek érdeklődést mutatnak a magyar autóipari szektor iránt.

A gazdasági és kulturális programokat egyéb más programok is kísérték: sor került magyar néptánc bemutatóra magyar népzenével, emellett Prokop Péter festőművész képeiből rendeztek kiállítást a szervezők, az est végén pedig magyar gasztronómiai különlegességeket kóstolhattak meg a résztvevők.