A Digitális Magyarországért nemzeti program keretén belül 2017. március 27-én üzleti fórumot szerveztünk „Nyíregyháza Smart City” címmel a Római Magyar Akadémián. A program a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

 Az eseményt hivatalosan Dr. Paczolay Péter, Magyarország római nagykövete nyitotta meg. Vendégeink voltak Dr. Deutsch Tamás, EP képviselő, digitalizációért felelős miniszterelnöki biztos (Miniszterelnöki Kabinetiroda), és Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc.

Az üzleti fórumon bemutattuk az első magyar digitalizációs és intelligens város pilot projektet. Nyíregyháza egy 118 ezer fős megyeszékhely, Magyarország hetedik legnagyobb városa, az ország észak-keleti részén helyezkedik el, Románia és Ukrajna szomszédságában.  

Az üzleti-innovációs szakmai nap célja, hogy bemutassa Nyíregyháza Megyei Jogú Város ipari és mezőgazdasági hátterét, befektetési lehetőségeit, előtérbe helyezve versenyképessége egyik hangsúlyos elemét, a Digitális Magyarország nyíregyházi alprogramját. Emellett felhívtuk a figyelmet a város geopolitikai fekvéséből adódó előnyeire és turisztikai látványosságaira.