November 7-én, a Római Magyar Nagykövetség és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezésében, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a római Federmanager-rel együttműködve, a Római Magyar Akadémián került megrendezésre a "Focus Ungheria" gazdasági fórum.  A több mint 160 fő részvételével megvalósult teltházas eseményen a neves előadók mellett olasz cégek képviselői számoltak be pozitív magyarországi üzleti tapasztalataikról. 

Kovács Ádám Zoltán Nagykövet úr köszöntő szavai után olyan fontos előadók szólaltak fel, mint  a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Vereczkey Zoltán, a Római Magyar Nagykövetség kereskedelmi attaséja, Jávor Mátyás, a Kométa vezérigazgatója, Dr. Giacomo Pedranzini, a Lajos Law Firm ügyvédi iroda vezető ügyvédje, Levente Lajos, A Karma Consulting Kft képviseletében Giuseppe Caracciolo főkönyvelő, valamint Dott. Claudio Andronico, a Federmanager Roma & Lazio tanácsadója,  az Olaszország, Mitteleurópa és Balkán munkacsoport koordinátora. A felszólalásokat a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke, dr. Francesco Maria Mari moderálta. A politikusi hozzászólások, a szép számmal megjelent közönség szintén hozzájárult az esemény rendkívüli sikeréhez.

A gazdasági fórum középpontjában a magyarországi üzleti lehetőségek előnyeinek elemzése állt. Magyarország még nem eléggé ismert az olasz gazdasági élet szereplői előtt annak ellenére, hogy adópolitikája a legkedvezőbb  Európában,  gazdasága gyors ütemben fejlődik és a beruházásokat állami támogatásokkal  ösztönzik. 

 

Fotó: Várhelyi Klára

 

 

Fotó: Várhelyi Klára

 

Fotó: Várhelyi Klára