Kedd este a Palazzo Falconieriben bemutatták a Giovanna Boursier rendező Edith (2023, '55) című dokumentumfilmjének országos premierjét. A La7 megbízásából a 3D Produzioni Srl által készített film teljes egészében Bruck Edith, a híres magyar író, költő, filmrendező és a Holokauszt túlélőjének életét meséli el, akinek irodalmi és irodalmat népszerűsítő tevékenysége mindenki számára jól ismert. A zártkörű vetítésen számos rangos vendég vett részt, többek között Magyarország római nagykövete Kovács Ádám Zoltán; Viktor Elbling Németország római nagykövete; az Olasz Köztársaság elnöke képviseletében: Giovanni Grasso, a köztársasági elnök sajtó- és kommunikációs tanácsadója és a Köztársasági Elnökség Sajtóirodájának igazgatója; Roma Capitale polgármestere képviseletében: Miguel Gotor, kulturális tanácsos; Massimo Finzi, a Római Zsidó Hitközség emlékezetért felelős tanácsosa. A teltházas rendezvényen részt vett az izraeli és a francia nagykövetség számos képviselője, valamint a római zsidó közösség, az olasz és a magyar sajtó képviselői is.

Az estet a Római Magyar Akadémia igazgatójának rövid üdvözlő beszéde vezette be, majd Gotor tanácsos beszéde következett és felolvasták Noemi Di Segni az Olasz Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke üdvözlő levelét.

A dokumentumfilm vetítését egy Dario Romano által moderált kerekasztal-beszélgetés előzte meg, amelyen részt vett Edith Bruck, Giovanna Boursier a film rendezője és szerzője, Andrea Purgatori a La7 tudósítója és Didi Gnocchi a 3D Produzioni Srl ügyvezetője. Maga Gnocchi a panelbeszélgetés részeként felolvasta a jelenlévők előtt Őszentsége Ferenc pápe levelét, amelyet kifejezetten erre az eseményre írt.