Joseph Muscat miniszterelnök 2017. június 19-én munkamegbeszélést tartott az uniós misszióvezetőket tömörítő EUHoMS körben, melyen a Római Magyar Nagykövetség részéről Lakos Krisztina ideiglenes ügyvivő vett részt. A találkozó fő célja az volt, hogy a miniszterelnök értékelje a június végével lezáruló máltai EU elnökségi félévet, valamint tájékoztatást adjon kormányának terveiről.

Muscat tájékoztatójában elmondta, Málta egy kihívásokkal teli időszakban töltötte be - ráadásul első alkalommal - az EU Tanácsának soros elnöki pozícióját. EU elnökségi prioritásainak középpontjában mindvégig az uniós polgárok, ezen belül is kiemelten a fiatalok álltak. Ezzel összefüggésben a máltai elnökség hangsúlyt fektetett az EU-s célok és eredmények minél hatékonyabb kommunikálására, az EU intézmények és polgárok viszonyának pozitív irányú fejlesztésére.

Joseph Muscat miniszterelnök és pártja, a Máltai Munkáspárt a június 4-i előrehozott parlamenti választáson erősítette meg mandátumát. A június 19-i találkozót követően Lakos Krisztina ügyvivő asszony személyesen adta át Orbán Viktor miniszterelnök úr Muscat miniszterelnök újraválasztása alkalmából írt gratuláló levelét.