Magyarország Római Nagykövetségének Irodája, Valletta

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Máltán a konzuli iroda a +356 21244310-es telefonszámon vagy a consulate.val@mfa.gov.hu elektronikus levelezési címen érhető el. Ügyfélfogadás előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges, melynek során kérjük a konzuli ügy megjelölését is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által üzemeltetett konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonal a +36 80 368 036. WhatsApp-on a +36 30 363 6111, Viber-en pedig a +36 30 363 6555 telefonszámok használhatók elsősorban szöveges üzenetek küldésére.

Az iroda címe:

Magyarország Római Nagykövetségének Irodája / Office of the Embassy of Hungary

Europa Centre, Level 3, 18A, Triq Sant'Anna 58, Floriana FRN1400 (bejárat a John Lopez utcáról, ill. kerekesszékkel a parkológarázson keresztül, kérjük, telefonáljon).

 

Máltai utazása előkészítéséhez a konzuli szolgálat honlapján talál hasznos tanácsokat:

http://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/malta

A konzuli szolgálat honlapján található tájékoztatás arról is, hogy rendkívüli események bekövetkeztekor milyen konzuli védelemre van lehetőség, illetőleg milyen dokumentumok szükségesek az egyes konzuli szolgáltatások (útlevél, anyakönyvezés, hitelesítés stb.) igényléséhez. Javasoljuk, hogy külföldi utazása előtt regisztráljon a Konzuli Szolgálatnál (https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat), így szükség esetén könnyebben felvehető a kapcsolat Önnel és hozzátartozóival.

Amennyiben orvosi ellátásra szorulna, figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatóját:

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya

 

Magyar állampolgár máltai születésének, illetve házasságkötésének hazai anyakönyvezéséhez a máltai anyakönyvi kivonat teljes alakú („full format”), eredeti változatára van szükség.

Megváltozott az anyasági támogatás és a FÉTÁM iránti kérelmek elektronikus benyújtásának módja, azok az ügyfélkapun keresztül, a www.magyarorszag.hu oldalon nyújthatók be:

KÉRELEM ANYASÁGI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA A KÜLFÖLDÖN SZÜLETETT ÉS KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ/NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ, 'MAGYAR IGAZOLVÁNNYAL' RENDELKEZŐ GYERMEK ESETÉN (CST_KAT_01)

KÉRELEM ÉLETKEZDÉSI LETÉTI SZÁMLA MEGNYITÁSA IRÁNT A KÜLFÖLDÖN SZÜLETETT ÉS KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAR/NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ, 'MAGYAR IGAZOLVÁNNYAL' RENDELKEZŐ GYERMEK ESETÉN (CST_FETAM_01)

 

Egyszerűsített honosítással kapcsolatos eljárás kezdeményezése előtt javasoljuk, hogy tájékozódjon az Egyszerűsített Honosítási Eljárás Honlapján:

https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/budapest/megye/egyszerusitett-honositasi-eljaras

 

A konzuli költségekről az alábbi oldalon tájékozódhat:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/sites/default/files/inline-files/20230605nemszomszedoseuropai.pdf 

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy Máltán a konzuli díjak nemzetközi fizetésre alkalmas bankkártyával, banki átutalással vagy a bankszámlára történő banki befizetéssel fizethetők. A bankszámla adatairól az ügyintézés előzetes egyeztetése során, e-mailen tájékoztatjuk az ügyfelet.