Hírek

Hős elődeinkért lobog a magyar zászló Monte Grappa tetején

Szeptember 7-én az olaszországi a Monte Grappán került sor az I. világháborúban elesettek emlékére rendezett ünnepélyes megemlékezés. Az eseményen jelen volt Guido Crosetto honvédelmi miniszter, aki fogadta magyar kollégáját, Szalay-Bobrovniczky Kristófot, Magyarország honvédelmi miniszterét. Az eseményt Kövér László az Országgyűlés elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Tovább

Erdő Péter bíboros új címtemplomának átvétele és az idei Vox Canonica díjátadója

2023. június 30-án - ünnepélyes keretek között Erdő Péter bíboros, prímásnak ítélték oda az idei Vox Canonica díjat, valamint ünnepélyes szentmise keretében 2023. július 1-jén vette át új címtemplomát Róma történelmi belvárosában, a Forum Romanumon.

Tovább

Magyar delegáció Rómában az olaszországi mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer megismerése céljából

Június 14-én a magyar Agrárminisztérium Agrárgazdaságért felelős Helyettes Államtitkársága képviseletében érkezett delegációt dr. Kósa Loretta Tünde mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomata fogadta. A látogatás célja a nagy tapasztalattal rendelkező olaszországi mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer sajátosságainak és jó gyakorlatainak megismerése volt.

Tovább

"Diplomacy Education” program a Nagykövetségünkön

Június 7-én Kovács Ádám Zoltán nagykövet a római Anco Marzio Gimnázium diákjait fogadta a Nagykövetségen. A „Diplomacy Education” programban Nagykövetségünk évek óta részt vesz, melynek keretében áttekintést nyújt a tanulóknak a multilaterális és bilaterális diplomáciáról, érintve Magyarország történelmét, gazdaságát, kultúráját és nemzetközi szerepvállalásait.

Tovább

A Magyar Zsidó Kultúráért Életmű díj átadás Bruck Editnek

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) a 2023. évi Magyar Zsidó Kultúráért Életmű díjat Bruck Editnek ítélte oda.

Tovább