Hírek

Óriási sikert arattak a magyar borok Rómában

Hatalmas sikerrel zárult az a turisztikai- és borpromóciós esemény, amelyre a Collegium Hungaricum székhelyén, a Falconieri Palotában került sor március 29-én. A két kiállító ország, Magyarország és Horvátország mellett az AIS Lazio Sommelier Szövetség által Olaszország Lazio tartománya is bemutatkozott, ahonnan női bortermelők érkeztek.

Tovább

Kovács Ádám Zoltán nagykövet március 27-én megbeszélést folytatott Attilio Fontanával, Lombardia tartomány elnökével.

Kovács Ádám Zoltán nagykövet március 27-én milánói látogatása során megbeszélést folytatott a közelmúltban nagy többséggel újraválasztott Attilio Fontanával, Lombardia tartomány elnökével.

Tovább

Magyar nyelvű szentmise Nápolyban az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulójára

2023. március 18-án az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulójára a Nápolyban élő magyar közösség számára magyar nyelvű szentmise került bemutatásra a Santa Maria di Costantinopoli templomban.

Tovább

dr. Szerencsés Anna beosztott diplomata előadása Magyarországról a római Anco Marzio középiskola diákjainak

2023. március 14-én a római Anco Marzio középiskola diákjainak tartott előadást dr. Szerencsés Anna beosztott diplomata, a „Diplomacy Education” ENSZ-modell versenyre való felkészítés első lépéseként.

Tovább

Koszorúzás az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából

Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Kovács Ádám Zoltán nagykövet és a nagykövetség munkatársai megkoszorúzták Türr István szobrát a Gianicolo dombon.

Tovább