Nagy sikerrel zárult az a prémium minőségű bor- és élelmiszerbemutatóval egybekötött kóstoló, amelyre az Agrárminisztérium támogatásával exkluzív környezetben, válogatott közönség számára, a Collegium Hungaricum székhelyén, a Falconieri Palotában került sor április 7-én. A rendezvény célja a magyar minőségi borok és élelmiszerek ismertségének, kereskedelmének és exportjának elősegítése volt Olaszországban, illetve a magyarországi bor- és gasztro-turizmus megismertetése az olasz közönséggel.

Az eseményen különböző magyar borvidékekről származó neves magyar pincészetek borait mutatták be a borászok; Egerből Gál Tibor, Tokajból Ifj. Szepsy István és Babits László, Szekszárdról Dúzsi Tamás, Villányból Bock Valér, Badacsonyból Pátzay István, míg Balatonlelléről Konyári Dániel.  Az est során egyes nemzeti parki, őshonos, hagyományos élelmiszer termékek kóstolójára is lehetőség nyílt, valamint libamájas, szarvasgombás különlegességek is az asztalra kerültek.

A főként olasz delicatesse és magas minőségű termékek piacán jelen lévő résztvevőkön túl, éttermi és szállodai beszerzők, borkereskedők, beszállítók, sommelierek, borbloggerek, bor- és gasztronómiai újságok szerkesztői, influenszerek és mezőgazdasági szervezetek képviseltették magukat. A több mint 100 résztvevőt fogadó rendezvény házigazdája Belánszky-Demkó Zsolt, az ENSZ római székhelyű élelmezési és mezőgazdasági szervezeteihez akkreditált állandó képviselő, valamint dr. Kósa Loretta Tünde mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomata volt. Az olasz közönség részéről érkezett rendkívül pozitív visszajelzés fényében meggyőződésünk, hogy az esemény az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok fejlődését is elősegítette.