***


Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a hatályos rendelkezések értelmében valamennyi, 2020. március 11. napján vagy azt követően lejárt vagy lejáró

személyazonosító igazolvány,

vezetői engedély és

útlevél

a 2022. április 3-i országgyűlési választás és országos népszavazás alkalmával használható a személyazonosság igazolására.


***

***


Felhívás – a vallettai (Málta) szavazási helyszín címének megváltozása

 

Felhívjuk a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2022. április 3-ra kitűzött országgyűlési választás és országos népszavazás alkalmával Máltán, Vallettában működő külképviseleti választási iroda címe megváltozott.

A helyszínváltoztatás a helyi hatóságok kérésére történt.

 

Az új cím:

Dragonara Business Centre

5th Floor, Dragonara Road, St Julian's, STJ 3141, Malta

 


***

 

***


Fontos tájékoztatás a koronavírus-világjárványra tekintettel

a magyarországi lakcímmel rendelkező, a külképviseleten

2022. április 3-án személyesen szavazó választópolgárok számára

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkezők külképviseleti szavazása során minden esetben be kell tartani a helyi járványügyi szabályokat, így többek között a zárt helyek látogatására vonatkozó maszkviselési, távolságtartási és oltottsági/védettségi előírásokat is. A külképviseletek nem tudnak felmentést biztosítani a járványügyi szabályok betartása alól akkor sem, ha az befolyásolja a választópolgár szavazási lehetőségét.

Kérjük, hogy a fentiekre figyelemmel a szavazás napjáig folyamatosan kövessék nyomon az Önök által szavazási helyszínként kiválasztott ország, illetve város járványügyi előírásait, valamint külképviseletünk, illetve a Nemzeti Választási Iroda honlapját.


***